YES! De zomer komt er weer aan. En wat hebben we er zin in, toch? Het voorjaar is wat ons betreft altijd hét moment bij uitstek om je woning lekker klaar te maken voor de zomer. Lichte kleuren, lichte accessoires en alles wat vrolijker. Laat ons je wat tips geven!

Zomerse woonkamer
Gebruik lichte kleuren

Helemaal passend bij de zomer en het voorjaar, zijn natuurlijke frisse, lichte kleuren. Heb je lef? Schilder dan je muur mintgroen of geel. Vind je dat wat te heftig? Verwerk deze kleuren dan in accessoires als gordijnen, kussens, kaarsen, enzovoorts. Je zal merken dat lichte, frisse, felle kleuren meteen een zomerse tint aan je woning geven.

 

Strakke materialen

Waar de winter bekend staat om robuuste, natuurlijke, zware materialen, mag het in het voorjaar allemaal weer wat minder “winters”. Weg dus met alle robuust houten krukjes en accessoires, en welkom lichte linnen plaids en frisse kussentjes!

 

Subtiele verlichting

Waar we in de winter graag veel binnen zitten, lekker met een kop thee en een boekje onder de leeslamp, zitten we in de zomer natuurlijk liever buiten lekker in de tuin. Daarnaast is het in de zomermaanden langer licht, en hebben we onze lampen dus een stuk minder aan dan in het najaar en de winter. Je kan jouw stalampen en sfeerlampen dus weer voor een paar maandjes opbergen… zorg voor wat verlichting wanneer je ’s avonds tot laat besluit op te blijven en binnen te zitten, maar overdrijf niet; je hebt het simpelweg niet nodig.

 

Vrolijke accessoires

Konijntjes, liefst geel of groen of oranje. Of een mooie plaid met cactussen erop. Of vrolijke kussentjes op de bank waarop egeltjes geprint staan… met vrolijke accessoires kun je je interieur eenvoudig en zonder al teveel budget summerproof krijgen. Ben creatief, want niks is te gek!

Lees hier nog meer tips om je woning zomerklaar te maken. Veel plezier!