Veel mensen zullen het herkennen: op enig moment in je leven was je slaapkamer behangen met posters. Van je favoriete muziekgroep, die knappe zanger of misschien wel met paarden. Hoe meer was vaak hoe beter en snel was er van het originele behangetje geen streep meer te zien. Maar toen werd je volwassen… Jarenlang had je in je woning vooral kale muren, maar er is goed nieuws: posters kunnen weer!

 

Een heleboel posters in lijstjes

Kleine en grote posters, lijst ze in en hang ze in groepjes bij elkaar. Het leukst is het als je posters van verschillende formaten bij elkaar hangt. Kijk wel goed naar de kleurstelling van de posters: het is het mooist als ze allemaal bij elkaar passen. Als je de lijstjes op elkaar afstemt, passen de posters al snel bij elkaar. Met lijstjes kun je alle kanten op. Ben je één poster zat, dan vervang je hem voor een ander.

 

Posters ophangen voor volwassenen

Gelukkig kunnen posters in stijlvolle woningen ook stijlvol opgehangen worden. Dit doe je met een speciaal ophangsysteempje voor posters en grote foto’s. Het leuke is dat je met dit ophangsysteempje ook echt hele grote posters en foto’s op kan hangen. Tot maar liefst 120 cm breed. Omdat je het systeem combineert met een ophangrail, kun je ook nog eens eenvoudig van posters wisselen.

 

Of op de ouderwetse manier…

Natuurlijk kun je ook nog steeds posters aan de muur plakken met plakband, punaises of spelden. Of, nog beter, met verwijderbare en herbruikbare lijmvierkantjes. Met deze vierkantjes kun je dan wel geen hele zware posters ophangen, maar papier tot 250 gram kan dit materiaal best hebben. En ben je een poster zat, dan kun je hem zonder schade van de muur trekken. En dat lukt je niet als je het plakband of de punaises gebruikt…