Veel mensen dragen een bril of contactlenzen omdat ze niet meer goed en scherp kunnen zien. Er zijn mooie monturen te koop en lenzen zijn niet zichtbaar maar toch dromen velen over een scherp, helder zicht zonder al die hulpmiddelen. Zonder te poetsen op beslagen of vettige brillenglazen en gepruts met lenzen. Die ‘helderziendheid’ is dus gewoon mogelijk met een laserbehandeling die ongeveer vijf minuten in beslag neemt.

 

Weg met hulpmiddelen

Ook tijdens het sporten is het dragen van een bril lastig. Lenzen kunnen geïrriteerde en rode ogen veroorzaken en het is toch steeds weer een precisiewerkje om ze goed in het oog te krijgen. Ook heb je met zaken als lensvloeistof te maken. Zowel brillen als lenzen zijn vrij duur en met enige regelmaat aan vervanging toe. Na een ooglaserbehandeling heb je niets meer te maken met hulpmiddelen zoals een bril of contactlenzen en is je zicht weer helder en scherp. High-tech zorgt ervoor dat de laserapparatuut geavanceerder is geworden. Ooglaseren neemt vaak niet meer tijd in beslag dan vijf minuten. Wie wil dat nu niet?

 

Geschiktheid

Nu kun je bij jezelf denken dat dit hetgeen is dat je voor ogen hebt en wilt ondergaan. Je hebt er het geld ook voor over. Maar is iedereen geschikt voor een ooglaserbehandeling? Je zoekt de beste oogkliniek in Nederland uit en dan vindt allereerst een vooronderzoek plaats. Dit is nodig om te bekijken of je ogen kunnen worden gecorrigeerd in verband met ver- of bijziendheid of afwijking van cilinder in het oog. Daarnaast is je leeftijd belangrijk. Die moet zijn vanaf 18 tot ongeveer 60 jaar. Daarnaast is het belangrijk dat je gezond bent en dat je oogsterkte zeker zes maanden stabiel is gebleven. De sterkte van je ogen heeft te maken met een min- of plusafwijking van de ogen. Er zijn bepaalde richtlijnen waaraan je moet voldoen om de behandeling te kunnen ondergaan. Tevens is het van belang dat je op dat moment niet in verwachting bent of net een bevalling hebt ondergaan. Ook mag je al een tijdje, circa drie maanden, geen borstvoeding meer hebben gegeven.

 

Over ooglaseren in het algemeen

Zoek de beste, grootste en meest ervaren oogspecialist op het gebied van ooglaseren in Nederland, De meest ervaren ooglaserkliniek. De kosten kunnen in de meeste gevallen laag gehouden worden. Omdat per jaar veel ooglaserbehandelingen uitgevoerd worden, houdt men de prijs laag. Het is belangrijk dat het gaat om een ZKN-gecertificeerde kliniek in Nederland. Ooglaseren houdt in dat de oogbolling aangepast wordt door middel van van lasertechniek. Het is de bedoeling dat het licht dat in je oog schijnt weer op de goede manier je oog binnenkomt. Deze hightech laserapparatuur voert aanpassingen met precisiewerk uit aan je hoornvlies. Het resultaat: een scherp en helder zicht. Je hebt vijf jaar garantie, dat is prettig. Wanneer je nog vragen hebt over de laserbehandeling kun je in een overzicht op de website de veelgestelde vragen vinden. Dat kunnen zeer uiteenlopende vragen zijn die veelal gesteld worden door belangstellenden voordat ze zich in het behandeltraject begeven.