Veel mensen weten niet wat ze moeten geven als ze worden uitgenodigd voor een verjaardag. Of de jarige geeft aan dat een cadeau niet nodig is, want  “dat je komt vind ik al hartstikke leuk”. Maar je wilt niet met lege handen aankomen, en dan is een verjaardagsboeket een prima alternatief voor de wat saaie en afgezaagde “envelop met inhoud”. Een bos bloemen voor een verjaardag kan in principe in iedere stijl worden gemaakt, dit hangt onder meer af van de voorkeur van de jarige of de tijd van het jaar.

De mooiste verjaardags bloemen
Waar moet je zijn voor de mooiste verjaardags bloemen? Er zijn verschillende mogelijkheden om een boeket te kopen of te bestellen voor iemands verjaardag. Je kunt natuurlijk heel ouderwets naar de plaatselijke bloemist stappen. Het grote voordeel daarvan is dat je je bloemen ter plaatse kunt uitkiezen en je kunt laten adviseren door de bloemist. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je bij voorbeeld kiezen voor een fris en vrolijk voorjaarsboeket of een stijlvol boeket van najaarsbloemen. Ook de leeftijd van de jarige kan een rol spelen. Aan een oudere dame of heer geef je sneller een klassiek boeket, dit wordt vaak enorm gewaardeerd. Is de persoon in kwestie wat jonger, of weet je dat hij of zij er een hippe smaak op nahoudt, dan kun je kiezen voor een wat uitbundiger boeket.

Zijn bloemen echt altijd zo duur?
Veel mensen denken dat bloemen duur zijn. En ja, bloemen zijn vaak niet goedkoop, het bosje narcissen of tulpen van de markt misschien uitgezonderd. Maar daar staat tegenover dat een bloemist op de veilig vaak wel het beste probeert te krijgen wat er te koop is. Dat maakt wel degelijk een verschil. Je kunt ook snel even langs het tankstation rijden of de supermarkt, maar de kans bestaat dat de bloemen die je daar koopt al na een paar dagen zijn verlept en moeten worden weggegooid. Als je bij een goede bloemist een mooi boeket koopt mag je er vanuit gaan dat dit minstens een week en vaak nog langer kan blijven staan.

Een verjaardagsboeket vallen altijd in de smaak
Een verjaardagboeket valt altijd wel in de smaak. Er zijn maar weinig mensen die niet van bloemen houden. Dit kan hooguit het geval zijn als iemand erg allergisch is, maar hiermee kun je rekening houden bij de keuze van de bloemen. Daarnaast is het verstandig rekening te houden met aanwezige huisdieren. Sommige bloemen zijn bij voorbeeld erg giftig voor katten. Als de jarige een kat in huis heeft is het beter om deze bloemen te vermijden. Het gaat hierbij vooral om lelies.