Heb je ook zo’n zin om je huis een frisse look te geven? Met deze tips maak je je huis weer als nieuw:

1.     Verplaats je meubels

Je meubels verplaatsen is dé manier om je huis een nieuwe look te geven. Net of je een nieuw huis hebt, maar dan zonder te hoeven verhuizen.

2.     Herschik de foto’s aan de muur

Als je de foto’s aan je muur een andere plek geeft, ziet je woonkamer er meteen anders uit. En als je toch bezig bent, is dit misschien hét moment om weer eens wat andere foto’s, posters of (zelfgemaakte) kunstwerken op te hangen.

3.     Nieuwe lijstjes voor je foto’s

Geef alles aan je muur dezelfde lijst, dan lijkt je woonkamer net een galerie. Of haal alles juist uit de lijst en hang posters op aan mooie houten kledinghangers met knijpers. Mooi!

4.     Creëer ruimte

Ruimte in je huis creëer je door grote meubels weg te doen en te kiezen voor kleinere, multifunctionele meubels. Zoals een tafel met kastruimte of een bureau dat meteen een nachtkastje is. Ook een krukje doet prima dienst als tafel, dus die grote salontafel kan eruit. Zo heb je weer wat ruimte erbij.

5.     Kies nieuwe gordijnen

Maak van je gordijnen dé blikvangers in huis door voor mooie prints te kiezen of verschillende kleuren en dessins met elkaar te combineren. Zo geef je je huis een heel eigen stijl. Kijk bijvoorbeeld raambekleding van Kwantum voor de mooiste stoffen en prints.

6.     Voeg kleur toe aan je interieur

Geef je interieur kleur door saaie plekjes te bekleden met mooie stoffen of behang. Bijvoorbeeld de panelen van je deur, een lampenkap of de zijkant van laadjes.

7.     Koop nieuwe kussens

Met een paar nieuwe kussens ziet een bank of stoel er weer helemaal als nieuw uit. Kies voor trendy kleuren en prints om je zithoek een frisse look te geven.

8.     Nieuw likje verf

Een nieuw likje verf doet wonderen voor je huis, want je kamer ziet er meteen weer helder en fris uit. Bovendien kun je je muur en kozijnen gelijk een trendy kleur geven.

9.     Koop een bos bloemen

Een vers boeket bloemen op tafel voegt kleur toe aan je kamer en geeft meteen een frisse look.

Wat doe jij om je huis te pimpen? Deel het hieronder in de reacties!